Головна » 2011 » Березень » 25 » За 15 років Ахметов вклав в "Шахтар" $ 1,5 мільярда
22:25:49
За 15 років Ахметов вклав в "Шахтар" $ 1,5 мільярда
Власник "Шахтаря", найбагатший бізнесмен України Ринат Ахметов за 15 років вклав у клуб 1,5 мільярда доларів. Про це у свіжому номері пише журнал Кореспондент.
За даними видання, щорічний бюджет команди, яка в поточному сезоні пробилася до вісімки найсильніших клубів Європи, - близько 100 млн доларів. А будівництво власного ультрасучасного стадіону місткістю майже 52 тис. осіб - Донбас Арени - обійшлося в 400 млн доларів. Своя футбольна школа, яка щорічно отримує близько 10 млн доларів.
Як пише Корреспондент, ці рекордні для України вкладення Ахметова, чий статок, за розрахунками видання, в минулому році склало 17,8 млрд доларів, показують, що для нього футбол став більше ніж бізнесом.
На питання Корреспондента, що змушує самого багатого українця вкладати щорічно близько 100 млн у неприбуткове підприємство, генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін відповідає так: "Президент хворий футболом".
У Європі основні доходи клубів - це продаж телевізійних прав і квитків, а також спонсори. В Україні жодна з цих схем нормально не функціонує.
Приміром, від продажу прав на телетрансляції Шахтар отримує за сезон 300 тис. доларів, у той час як клуб англійської Прем'єр-ліги, навіть знаходиться внизу турнірної таблиці, отримує в тисячі разів більше. Інший приклад: у Європі найдешевший квиток на матч коштує 25 євро, а в Україну потрапити на стадіон можна і за 15 грн. (1,5 євро).
Не дивно, що доходи Шахтаря навіть приблизно не покривають витрати його власника. Хоча сальдо потроху зменшується: якщо за сезон 2008-2009 року клуб заробив близько 34 млн доларів, то в 2009-2010-му - вже 69 млн доларів.
Переглядів: 850 | Додав: VIKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода в Україні
МІНІ - ЧАТ
ГРУПА ВКОНТАКТЕ
опитування
Хто найкращий Гравець ФК ГАЛИЧИНА (ЗАСТАВНЕ) в Сезоні 2011 р.
Всего ответов: 392
Друзі Сайту
статистика
Статистика
Сейчас на сайте
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Посетившие за день
[ Полный Список ]