Головна » 2011 » Квітень » 25 » Найбільше грошей у сезоні заробив Шахтар, найменше – Карпати
14:39:53
Найбільше грошей у сезоні заробив Шахтар, найменше – Карпати
nullГендиректори «Шахтаря» Сергій Палкін та «Карпат» Ігор Дедишин - про кошти, зароблені в єврокубках
Українські клуби закінчили єврокубкову кампанію. Комусь вона принесла задоволення, комусь - розчарування, та всі зуміли підзаробити трохи грошенят.
Лідером за заробітком є донецький «Шахтар». Ліга чемпіонів справді стала для гірників золотою жилою. За цей сезон вони збагатилися на 17 мільйонів 500 тисяч євро. А це, до слова, бюджет усієї першої ліги української першості!
Цю суму сформували: 3,9 мільйона євро за потрапляння до групового етапу, 3,3 мільйона за участь у груповому етапі (550 тисяч за кожен зіграний матч), 4 мільйони за перемоги в груповому етапі (800 тисяч за кожен переможний поєдинок), 3 мільйони за участь в 1/8 фіналу та 3,3 мільйона за участь у чвертьфіналі.
Київське «Динамо» такими статками похизуватися не може, хоча також дісталося чвертьфіналу єврокубка. Ліга Європи великими грошима не розбещує, тож на рахунок киян надійдуть 4 мільйони 460 тисяч євро.
Левову частку цієї суми (2,1 мільйона євро) кияни отримали за участь у четвертому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. А далі були бонуси Ліги Європи: 640 тисяч євро за потрапляння в груповий етап, 360 тисяч за шість матчів цього етапу, 560 тисяч за три перемоги і дві нічиї, 200 тисяч за вихід в 1/16 фіналу, 300 тисяч — за вихід до 1/8 та 400 тисяч євро за участь у чвертьфіналі.
Харківський «Металіст», який вилетів із розіграшу в 1/16 фіналу, обмежився 1 мільйоном 760 тисячами євро, а львівські «Карпати», що завершили змагання у груповому етапі, спинились на позначці 1 мільйон 70 тисяч євро.
На що клуби витрачають ці кошти і чи справно УЕФА їх виплачує?
— Панове, це цільові кошти УЕФА. Клуб може розпоряджатися ними на власний розсуд?
І. Дедишин:

Футбол. це гра мільйонів,

— Жодних рекомендацій УЕФА з цього приводу не дає. Ми можемо витрачати їх на будь-які свої потреби, що й робимо. Про цільові витрати, як-от побудова власних футбольних шкіл, поліпшення інфраструктури й інше, не йдеться.

С. Палкін:
— Як витрачати ці кошти — внутрішня справа кожного клубу. Ширяться чутки, що ми половину цих зароблених грошей роздали футболістам як преміальні. Не розумію, звідки такі розмови. Це конфіденційна інформація. Я вважаю некоректним називати суми, які отримують футболісти.
— Коли УЕФА розраховується з клубами?
І. Дедишин:
— Усю суму вони розбивають на окремі транші. За вихід до групового етапу Ліги Європи нам одним платежем перерахували мільйон євро. Згодом нам переказали ще майже 200 тисяч за участь у кваліфікаційному раунді цього єврокубка. Повинен бути ще третій транш — за реалізацію телевізійних прав. Але там сума незначна.
С. Палкін:

— Частину грошей ми вже отримали, частину ще чекаємо. Названі 17,5 мільйона євро не є остаточною сумою. По завершенні Ліги чемпіонів УЕФА підіб'є фінансові підсумки, і нам перерахують ще якісь гроші за телевізійний ринок. А що наші телекомпанії платять мало, то заробіток великим не буде. З досвіду попередніх років — ідеться про кілька сотень тисяч євро.

Футбол, Футбол, Футбол, Футбол, Футбол, Футбол,

Категорія: Новини Світового Футболу | Переглядів: 1596 | Додав: VIKTOR | Теги: Футбол, Карпати!, Динамо, Шахтар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода в Україні
МІНІ - ЧАТ
ГРУПА ВКОНТАКТЕ
опитування
Хто найкращий Гравець ФК ГАЛИЧИНА (ЗАСТАВНЕ) в Сезоні 2011 р.
Всего ответов: 392
Друзі Сайту
статистика
Статистика
Сейчас на сайте
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Посетившие за день
[ Полный Список ]